Your cart
0 products
Your cart
0 products
Składniki:
2 zielone ogórki,
6 limonek,
100 g cukru trzcinowego,
8 szklanek wody (ok. 2 l),
kilka gałązek świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
Ogórki umyć i pokroić w cienkie plastry. Rozmaryn ugnieść z łyżką cukru w moździerzu, żeby wydobyć jego aromat. W dzbanku połączyć wodę z cukrem i sokiem wyciśniętym z 5 limonek. Dodać plastry ogórków, rozmaryn oraz pokrojoną limonkę. Wymieszać i dobrze schłodzić!!
Składniki:
2-3 łodygi świeżej trawy cytrynowej,
4 cytryny,
100 g syropu z agawy,
8 szklanek wody (ok. 2 l),
kilka gałązek świeżej mięty
Przygotowanie:
Trawę cytrynową umyć i pokroić w drobne kawałki. Przełożyć do garnuszka, zalać szklanką wody i zagotować. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostudzenia, a następnie przecedzić przez sitko. W dzbanku połączyć resztę wody z wystudzonym naparem, syropem z agawy i sokiem wyciśniętym z 3 cytryn. Dodać miętę oraz pokrojoną w plastry cytrynę. Wymieszać i dobrze schłodzić!
Składniki:
6 pomarańczy,
1 łyżka wody z kwiatów pomarańczy,
100 g miodu wielokwiatowego,
8 szklanek wody (ok. 2 l),
kilka gałązek świeżego tymianku
Przygotowanie:
W dzbanku połączyć wodę z miodem, wodą z kwiatów pomarańczy i sokiem wyciśniętym z 4 pomarańczy. Pozostałe pomarańcze pokroić w plastry i dodać do dzbanka wraz ze świeżym tymiankiem. Wymieszać i dobrze schłodzić!
Autorką przepisów jest współpracująca z nami Ania Jezierska, założycielka Wspólnego Stołu.
Życzymy Wam orzeźwiającego lata!
Save products on your wishlist to buy them later or share with your friends.