W naszym showroomie na Starym Żoliborzu stoi słoik. Słoik pełen łakoci, którymi częstujemy  gości; po którego zawartość sięgamy do kawy, czy w czasie spotkań. Czasem podkradamy po jednej sztuce, biegnąc do komputera. Słoik z łakociami stojący na ławie koło ekspresu ma swój urok, ale to jego zawartość rozgrzewa nasze serducha i brzuchy!

Postanowiliśmy podzielić się z Wami przepisem na ulubione ciasteczka, które skradły nasze serca. Wiemy, że te małe owsiane cuda wywołują uśmiech! Zachęcamy Was do spędzenia rodzinnej soboty - weźcie najbliższych ze sobą i upieczcie razem pyszne ciasteczka! Niech zapach rozniesie się po wszystkich pomieszczeniach!

Przepis ciastka NAP

Ciasteczka owsiane
z masłem orzechowym

Składniki:

250 g płatków owsianych drobnych
80 g masła orzechowego ( najlepiej z kawałkami orzechów)
150 g masła
1 jajko
120 g cukru trzcinowego
60 g mąki pszennej
60 g mąki pszennej pełnoziarnistej
szczypta proszku do pieczenia i sody oczyszczonej

Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy w jednolite ciasto. Podsypując lekko mąką rozwałkujemy ciasto, wycinamy ciasteczka i rozkładamy na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut - aż ciastka będą lekko zarumienione. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Ciastka możemy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do ok. 2 tygodni

Przepis na ciastka NAP

Autorką przepisu jest współpracująca z nami Ania Jezierska, założycielka Wspólnego Stołu, która przez cały rok zaopatruje nas nie tylko w ciasteczka, ale również w inne pyszności na wyjątkowe okazje! Dziękujemy!